Társkeresés -
Neked menni fog?

Miért olyan nehéz a társkeresés egyeseknek,
míg mások hetek alatt találnak párt maguknak?

 

"Minél idősebb vagy, annál nehezebb a társkeresés"
"Találd meg a társadat az egyetemen, később már szinte lehetetlen"
"A társkereséshez érzék kell"
"A társkeresés mesterkélt"
"A társkeresés a "nyomiknak" való"


Társkeresés - de hogyan?!

A fenti bölcsességek mind-mind arra jók, hogy elbátortalanítsák és elbizonytalanítsák azokat a társkeresőket, akik már bizony "kinőttek" az egyetemi társaságokból, és harminc-negyven-ötven fölött próbálják megtalálni a társukat.

Rengeteg nő küszködik azzal, hogy egyedül találja meg a párját - ők azok, akik úgy gondolják, a társkeresés reménytelen vállalkozás. Eljárnak szórakozóhelyekre, de ott szomorúan konstatálják, hogy nincsenek számukra megfelelő, "partiképes" férfiak. Hétköznap a szokásos rutinnal "működnek" - a munkahely és az otthon között ingázva eszükbe sem jut társat keresni. Az önbizalmuk egyre lejjebb apad, aztán az első férfival összejönnek attól való félelmükben, hogy talán örökre egyedül maradnak.

 

Szervezett társkeresés: "nem romantikus"?

A fent említett egyedülálló nők közül még ma is sokan idegenkednek a szervezett társkeresés gondolatától, illetve a társkeresés egyéb változataitól. Még mindig abban reménykednek, hogy az "Igazi" spontán fog megérkezni az életükbe, esetleg egy barátnőjük fogja bemutatni nekik, vagy az utcán találkoznak majd, mintegy véletlenül. Eszükbe sem jut, hogy a társkeresés bizony olyan dolog, amin esetleg dolgozni kellene.

Vajon miért alakult ki az a tévhit, hogy a párválasztás csak úgy az igazi, ha spontán történik, és a társkeresés bármely irányított formája mesterkélt és "nem természetes"? Minden bizonnyal a hollywoodi filmek, a romantikus regények nagy mértékben ludasak abban, hogy manapság sokan inkább otthon ülnek és várnak, mintsem a társkeresés szervezett formáiban próbálják megtalálni a társukat. Ők a reménytelen romantikusok, akik szerint a társkeresés minden varázsa és bája eltűnne, ha beregisztrálnának egy társkereső irodába vagy esetleg egy online társkeresőbe. Sajnos sokan közülük évekig is egyedül maradnak éppen emiatt.

Társkeresés - neked is menni fog!

Társkeresés régen

A helyzet iróniája az, hogy az egyedülálló nők a történelem során sosem voltak annyira magukra hagyva, mint most, ami a társkeresést illeti. Régen szinte az egész rokonság azon "dolgozott", hogy a nővé cseperedett lánynak minél hamarabb férje akadjon. Átkutatták ismeretségi köreiket hozzáillő agglegények után, és a fiatalokat bemutatták egymásnak - természetesen, gardedám felügyelete alatt. Ez volt a családilag szervezett társkeresés, amely a Föld számos pontján még ma is dívik. Máshol hivatásos kerítőnőkre bízták a dolgot, aki a mai társkereső irodákhoz hasonlóan afféle adatbázist tartott fenn a hajadonokból és az agglegényekről. A társkeresés tehát sosem volt "egyéni vállalkozás" - az egyedülálló nők pedig sosem voltak teljesen egyedül. Nem úgy, mint manapság.


Társkeresés ma

Ma ezzel szemben nemcsak, hogy a rokonok nem segítenek a társkeresésben, de a rohanó világgal együttjáró életforma sem. Hiszen a munkahely és az otthon közötti ingázásnál mégis, hol lehetne ismerkedni? Maradnak tehát a péntek és a szombat esték a társkeresésre, de ahogy idősödik az ember, úgy akad egyre kevesebb "spontán" lehetőség. Persze ezzel nem azt állítom, hogy spontán társkeresés és társtalálás nem létezik 30 fölött, de a statisztikák azt mutatják, hogy egyre többen próbálják ki a szervezett formákat.

Szervezett társkeresés

 

Szervezett társkeresés - vágj bele bátran!

A társkeresés nem véletlenül nőtte ki magát egész iparággá nem csupán külföldön, hanem Magyarországon is. Elég, ha csak a "társkeresés" szót beírjuk a Google keresőjébe, hogy lássuk: gombamód szaporodnak az online társkeresők. Ezeken felül különféle irodák, gyorsrandi szervezők, sőt, utazási irodák is kínálnak változatosabbnál változatosabb társkeresési módozatokat az egyedülállóknak. Ha már több éve vagy egyedül, és fogalmad sincsen, mihez kezdhetnél, azt javaslom, vágj bele bátran a szervezett társkeresésbe! Ne feledd: az USA-ban a most házasodók közül minden 8. online társkeresőkben ismerkedett!

 

Társkeresés tippek

  • Mielőtt nekivágnál a társkeresésnek, fontos, hogy lelkileg is készen legyél rá.
  • Mielőtt belekezdenél a társkeresésbe, írd össze, hogy milyen kapcsolatot szeretnél!
  • A szervezett társkeresésnek sok fajtája van, próbáld ki mindet (online társkeresés, társkereső irodák, társkeresési rendezvények, stb.) 
  • A társkeresés hidd el, nem ördöngösség és Neked is menni fog!
  • A társkeresés is tanulható - részletek
  • A sikeres társkeresés lépésekre lebontható!

 

Társkeresés statisztika

A KSH adatai szerint jelenleg Magyarországon több, mint 800.000 társkereső van. Az egyik nagy online társkereső 1 millió regisztrált felhasználóval dicsekedhet! A társkeresés független nemtől, kortól, immár nemzeti "sport" lett. Nem szégyen a társkeresés - vesd bele magad, ha társat szeretnél végre!

 

Mielőtt belevágnál...

Mielőtt nekivágnál a társkeresés rögös útjainak, fontos, hogy lelkileg és érzelmileg is készen legyél a feladatra. Készülj fel érzelmileg! Kérdezz körbe, az ismerőseid közül ki mit próbált eddig, milyen eredményekkel! Támogassátok egymást a társkeresésben!


Főoldal - még több társkeresési tanáccsal"Feltöltődést!"

"Jó kedv és jó társaság"